Baby Blues După Sarcină



Majoritatea oamenilor se confruntă cu baby blues la 2 până la 3 zile după nașterea copilului. De obicei, dispar de la sine și nu aveți nevoie de niciun tratament. Dacă aveți sentimente triste care durează mai mult de 2 săptămâni, spuneți medicului dumneavoastră. S-ar putea să dorească să vă verifice pentru o afecțiune mai gravă numită depresie postpartum. Simptomele depresiei postpartum sunt similare cu baby blues, dar sunt mai severe și durează mai mult.



Pentru unii oameni, hormonii produși de glanda tiroidă pot scădea brusc, ceea ce îi poate face să se simtă obosiți și deprimați. A nu dormi suficient și a nu mânca bine se pot adăuga la aceste sentimente. Baby blues sunt sentimente de tristețe pe care le poți avea în primele zile după ce ai născut. Poate afecta noii părinți de orice rasă, vârstă, venit, cultură sau nivel de educație.

Este Normal Să Simți Înalte Și Coborâșuri Emoționale În Această Perioadă



Problemele emoționale sunt o altă posibilă cauză a baby blues. S-ar putea să fii nervos să ai grijă de noul tău copil sau să fii îngrijorat de cum s-a schimbat viața ta de când s-a născut copilul. Aceste gânduri te pot face să te simți trist sau deprimat. Modificările hormonale care au loc după naștere pot provoca baby blues. După naștere, cantitatea de hormoni estrogen și progesteron scade brusc, provocând schimbări de dispoziție.

Postpartum Depression (PPD) – What To Expect

Postpartum Depression (PPD).

Posted: Wed, 14 Feb 2024 08:00:00 GMT [source]



Lipsa somnului, problemele de relație sau stresul pot provoca, de asemenea, baby blues. De asemenea, partenerii de sex masculin pot avea baby blues din cauza modificărilor hormonale în timpul și după nașterea copilului.

Baby Blues După Sarcină



Nivelurile de testosteron pot scădea, iar nivelul de estrogen poate crește la proaspeții tați. Alți hormoni, cum ar fi cortizolul, vasopresina și prolactina, pot crește. Până la 10% dintre parteneri pot avea sentimente de tristețe sau depresie după nașterea unui copil. Se întâmplă cel mai adesea în primele 3 până la 6 luni după nașterea copilului, dar se poate dezvolta până la un an după aceea.

  • De asemenea, partenerii de sex masculin pot avea baby blues din cauza modificărilor hormonale în timpul și după nașterea copilului.
  • Alți hormoni, cum ar fi cortizolul, vasopresina și prolactina, pot crește.
  • Nivelurile de testosteron pot scădea, iar nivelul de estrogen poate crește la proaspeții tați.
  • S-ar putea să dorească să vă verifice pentru o afecțiune mai gravă numită depresie postpartum.

https://elev8cbdgroup.com
https://ohmiesvapeco.com
https://landofthevape.co.uk